millennium-ava-NL20-2002167

Klok testen

Zaterdag staat voor ons Bierges op het programma, een vlucht om de klok te testen. In de vereniging zijn meer dan 1.000 duiven opgegeven, wat natuurlijk een mooi aantal is.

Het lijkt een snel vluchtje te worden. Met de wind in de rug moeten ze die met 45 minuten kunnen afronden. Bierges ligt compleet uit de lijn en geheel in het oosten. Met een zuidwestenwind is het dus opletten geblazen, of ze komen allemaal uit de achtergrond terug.

De doffers hebben vandaag nog een training in de regen gehad en komen morgen niet meer buiten.

Schone lei

Vanaf volgende week is het om de knikkers, zoals ze dat vroeger zeiden.

We beginnen allemaal weer met een schone lei aan de nieuwe selectieronde, want meer is het niet. In de winter hebben we namelijk allemaal goede, om er binnen nu en enkele weken achter te komen dat het toch anders in elkaar zit.

Hier zijn heel wat toppers van afgelopen jaar naar de kweek gegaan en zijn er hoofdzakelijk jaarlingen overgebleven. Millennium Ava was één van die toppers die nu op de kweek zit.

De meeste jaarlingen kwamen als jong goed naar huis, maar door de miskleunen van ons vorige bestuur zijn die niet verder gekomen dan 350 km. Afwachten dus hoe zij daarboven presteren.