torres-diamond-NL22-2210364

Weer een vlucht voorbij

Het was spannend gisteren; wel of niet tussen de buien door los.

Uiteindelijk werden ze gelost met overwegend een zuidoostenwind. Hier zijn voor- en tegenstanders voor te vinden. Persoonlijk maakt het me weinig uit hoe de wind waait. Eén ding is zeker: een harde wind vanachter kost vaak meer duiven dan een kopwind.

Koos van Koppen won de 1e prijs in Brabant 2000. “Eindelijk de wind een keer gunstig”, zei Koos toen ik hem feliciteerde. En dat is zo. Elke vlucht kent zijn winnaars.

Mopperen om een windrichting heeft geen toegevoegde waarde. Ik zou het liefst elke week een kopwind hebben, maar dat is nu eenmaal vaak niet het geval.

Ikzelf kreeg twee duiven tegelijk; een vreemde en Torres Diamond. Hij werd opgehouden door die vreemde, maar viel alsnog redelijk snel. Vervolgens kwamen er nog zeven aan en doordat die vreemde de lucht in ging, verziekte hij een mooi feestje. Ze bleven maar vliegen en dan worden er zo een paar minuten verspeeld.

Torres Diamond pakte nog wel de 1e prijs tegen 3.476 duiven en daarmee zijn vierde 1e prijs. Hij heeft ook al 3x top 10 NPO gewonnen, dus het is zeker geen verkeerde.

Overigens is het beter om voortaan 30 minuten na Afdeling 5 te lossen. Daar gaan een massa duiven de lucht in en blijven er altijd nog een hoop hangen. Daar geraakten onze duiven nu tussen.