Olympic-Millennium-NL17-3714984

Grazers

Hier gooi ik alle jongen bijeen, dus van vliegen komt nog niet veel. De roofvogel zit er wel elke dag achter. Glitterbollen, nepuilen, paspoppen, ze lijken allemaal maar eventjes te werken.

Niets past zich zo snel aan als een roofvogel. Ik heb meermaals meegemaakt dat hij een duif greep waar ik zelf bij stond. Het is zoals in de rest van Nederland een drama. Op sommige plaatsen werd al 10% van de oude duiven gegrepen en daar doen we niets aan.

Maar goed, jongen die niet vliegen kan je ook niet kwijtraken en er is nog tijd genoeg. Wat moet je met jongen die nu al urenlang trainen als hun vluchten pas half juli beginnen? Ik ben de laatste die zich daar zorgen over maakt. Het loopt hier zoals het elk jaar loopt. Ze gaan pas vliegen wanneer ik dat wil en dat is meestal tegen half mei.

De oude duiven trainen al wel super, maar ook daar duurt het nog wel even voordat de vluchten starten. Winter forme of te vroeg in forme, daar geloof ik niet in. Ik geloof wel in conditie en die krijgen ze in de loop van het seizoen vanzelf wanneer ze een keer diep moeten gaan.

Olympic Millennium

De oude kwekers blijven bijeen, het kan altijd het laatste jaar zijn dat ze leggen of bevruchten. National Rossi en Olympic Millennium staan dit jaar weer tegen elkaar. Ik koppelde hun in 2020 en kweekte daar drie toppers uit. Er ging in 2020 ook een jong naar China en die heeft daar al heel wat goede gegeven.

Ik ben met die drie jongen gaan vliegen en dat waren jarenlang mijn beste op de dagfond. Inmiddels zitten ze op het kweekhok en zijn hun ouders dus voor het eerst weer opnieuw gekoppeld.

Voor Olympic Millennium gaan de jaren ook tellen. Ze legt gelukkig nog volop en ik heb daar al heel wat kinderen en kleinkinderen van op de kweek zitten. Hun jongen zijn wel gewoon naar het vlieghok.

Alles wat daar nu nog van komt, gaat automatisch naar het kweekhok. Ik doe daar niets van weg, ook niet van het Gouden Koppel, waarvan de duivin ook alweer van 2017 is.