Laatste kans

Zondag ga ik even naar de Olympiade om mijn duif op te halen, zaterdag gaat hem helaas niet worden. Ik ben momenteel te druk met de eigen duiven om twee dagen van huis te gaan. Dit zou ook teveel zijn voor mijn rug, vandaar dat ik keuzes moet maken.

De jonge duiven zijn gisteren voor de eerste keer los geweest en gingen allen de lucht in. Tegen de schemering kwamen er nog vijf terug. Geen idee of ze nu allemaal weer thuis zijn, want tellen doe ik ze nooit.

Bonnenverkoop

Op TopPigeons staat nog een bon bij PV De Eendracht, alsook bij de Eendaagse Fondspiegel op GPS. Ik meen dat dit de laatste zijn dit jaar. Van Jan Timmermans staat ook nog een bon op GPS bij P.V. De Griffioen.

Bijproducten

Onlangs kreeg ik de vraag of de bijproducten wel echt nodig zijn. Dat moet een ieder voor zichzelf bepalen, ik dring niemand iets op. Ik vermeld alleen maar hoe ik het doe, aangezien dat mij ook regelmatig wordt gevraagd. Wat wel zeker is, is dat ik niets doe wat geen toegevoegde waarde heeft.

De cirkel moet rond zijn, oftewel: goede duiven, goede verzorging, veel zuurstof, geen overbevolking, goed voer en een goede basisgezondheid. Ikzelf bewerkstellig dat door elke dag Origanum Red en Champions Mineralenmix te verstrekken, plus tweemaal per week Prestavit voor de nodige eiwitten en vitaminen.