dragon-girl-new

De juiste info

Op de website van Herbots las ik een reportage over een Limburgse speler die de 1e prijs in de sector won. Een uitstekende prestatie, natuurlijk. Iets verder stond “de snelste tegen 44.875 duiven die dag”, maar dat is onjuist. Die dag vertrokken er namelijk niet zoveel duiven vanaf die losplaats. Duiven van verschillende losplaatsen uit verschillende richtingen optellen, lijkt me niet de juiste informatie.

Iemand deed dat eerder vanuit Orléans. Die duif won de snelste over ik meen meer dan 100.000 duiven. Ook hij telde toen alle duiven die op die dag waren gelost, bij elkaar op. De Chinees die deze duif had gekocht, was daar achteraf niet zo blij mee.

Bij de jonge duiven hadden we dit jaar vier NPO-concoursen, daar won ik 13x top 10 waaronder 2x de 1e prijs:

  • 3x met een kind van Bingo x dochter Golden Pair.
  • 2x met een kind van Dragon Girl.
  • 1x met een kind van Olympic Dragon (kleinkind Dragon Girl).
  • 2x met een kind van Dragon Jozef (samenkweek Olympic Jozef Eijerkamp x Dragon Girl) gekoppeld aan Witbuiks Blue (1e NPO La Souterraine & 11e Asduif WHZB).
  • 2x met een kind van Urano Willem de Bruijn x Pure Gold (1e Asduif WHZB uit Bingo x dochter Golden Pair).
  • 1x met een kind van Mister Millennium.
  • 1x met een kind van Avatar x Pure Gold.
  • 1x met een kind uit zoon Nikki x Bulls Eye Verkerk x New Esmee 7e NPO Vierzon uit zoon Rocketeer 1e provinciaal Asduif x dochter New Harry x Esmee Elzinga.

 

Ook in een wisselvallig seizoen komen de goede duiven voort uit goede duiven, terwijl die van mezelf eigenlijk beter zijn op vluchten onder de 1300mpm. Met die korte loopjes heb ik helemaal niets, die zijn veel te windgevoelig.

Een voorbeeld hiervan kan je terugvinden op diezelfde Herbots site. Dat ging over de knaluitslag van een topliefhebber uit Rayon 4 vanuit de natourvlucht Roye. Dat de wind veel bepaalt was die dag goed te zien. Henk de Weerd (Rayon 3) had van diezelfde vlucht 47 duiven thuis, voordat de liefhebber uit Goirle in Rayon 4 zijn eerste duif klokte. Mochten we in de toekomst alleen nog onder de 300 km spelen, dan kan je dat dus beter niet in groot verband doen.