Wat gaat het worden

Het weer is zo wisselvallig dat we het elke dag moeten afwachten. Zo zijn er nogal wat hokken met luchtwegproblemen vanwege de regendagen. Hier krijgen alle duiven dagelijks Origanum Red en dat heeft onder andere een positieve werking op de luchtwegen.

Ik hoop nog op enkele selectieve vluchten bij de jonge duiven. Een keertje kopwind boven de 400 km en veel wordt duidelijk.

Verstand van duiven heb ik niet. Goede duiven met droge pluim heb ik nooit gezien, maar die open stonden, diep van bouw waren, klein of groot waren, of een los oog hadden, wel.

Van kweken heb ik nog veel minder verstand. Ik heb goede jaren gehad waarin alles meezat, dus geen slechte eitjes, niets kapot gevochten en jongen die groeiden als kool, maar ik kweekte evenveel goede als slechte als in een jaar waarin alles tegenzat.

Goed op goed geeft meer kans op goed nazaat, maar ook dan komt er nog een heleboel afval uit. De mand bepaalt hier wie wel en niet blijft. Goede genen hebben al mijn duiven. De ene is wat mooier dan de ander, maar dat betekent nog niet dat hij of zij ook beter is.