De laatste opleidingsvluchten

Deze ochtend werden de jonge duiven nogmaals één voor één gelost. Ik ging er om 05.00u uit om de files voor te zijn. Er blijven nu geen duiven meer achter. Deze en volgende week worden ze nog één keer weggebracht en dan gaan ze naar de eerste wedvlucht.

Afgelopen zaterdag zijn ze tegen paratyfus gevaccineerd. Normaal doe ik dat ruim een week eerder, maar het kwam ditmaal niet anders uit.

Verder stopt de verduistering binnenkort en worden de dagen langer.

De oude duiven zien er weer fris uit, de vermoeidheid lijkt achter de rug. Morgen gaan zij voor het eerst sinds zaterdag weer het luchtruim in voor hun training. Slechts tweemaal per week een uur nu, dus.

Ze krijgen elke dag Octavit en een schaaltje Champions Mineralenmix. Voorheen ging dat door het voer, maar het staat nu vrij ter beschikking bij de vliegduiven. Ze hebben daar de eerste dagen na de vlucht behoefte aan, omdat ze vanaf het inmanden geen grit of iets dergelijks gehad hebben.

Aanstaande zaterdag wordt wisselvallig weer voorspeld op de losplaats. Mocht dat zo blijven, dan geef ik de dagfond duiven niet mee. De kans is namelijk groot dat het dan een zondagslossing wordt en die duiven moeten de donderdag erop gewoon weer de mand in voor 640 km.

Afgelopen weekend zette een grapjas drie liefhebbers uit onze vereniging voor mij op Compuclub Live. Mij interesseert dit weinig, maar de drie liefhebbers die hierdoor voor mij stonden konden daar niets aan doen en vonden het niet leuk.

Ik las een mailtje dat het bestuur stappen gaat ondernemen om de persoon in kwestie te achterhalen. Nogmaals, mij boeit het allemaal niet zo, maar dat Live systeem is natuurlijk zo lek als een zeef wanneer iedereen daar zelf maar wat op kan zetten onder andermans lidnummer.