Beide vluchten top

De duiven blijven gelukkig goed komen. Van Châteauroux was het een zoon van Blue Torres Davy Tournelle uit Miss Torres (1e nationaal Issoudun en 3e nationaal Argenton).

Blue Torres werd gekocht door mijn Chinese vriend Lin Tao. Hij stond gekoppeld tegen Blue Diamond uit het Golden Pair en die won hier als jong de Grand Prix / NPO-vlucht Melun.

Zelf heb ik er drie uit deze koppeling, allen broers. Een andere broer El Torro won 4 weken terug de 4e NPO Issoudun. Blue Torrero werd vorig jaar als jong 3e provinciaal Asduif. Een zus van de drie broers zit bij Jan en zij presteerde als jong ook erg goed.

Blue Atlantic won de 6e provinciaal Morlincourt en haalde daarmee haar vierde top 10 overwinning in de afdeling binnen. Haar moeder Dragon Girl won 5x top 10 NPO. Haar vader komt rechtstreeks van Bas Verkerk en is een zoon van Duncan (5e NPO La Souterraine) x Kiki Kate (4e nationaal Châteauroux).

Witbuiks Queen won ook voor de vierde keer top 10 in de afdeling, zij is net als Blue Atlantic een jaarling. Haar vader is New Witbuik (3e nationaal Asduif). Goede duiven komen uit goede duiven, ik kan er niets anders van maken.

Esther Vereecke won in België de 1e nationaal Argenton bij de oude duiven. Dit zat eraan te komen als je haar laatste uitslagen zag. Esther is hier enkele keren op bezoek geweest en is erg gepassioneerd met de duiven bezig.

Ik zeg dat vaker: je moet willen winnen. Zoals Willem de Bruijn wel eens aanhaalt: als het niet lukt, dan wil je niet graag genoeg. Maar goed, daarvoor moet ook alles meezitten en kan je geen steken laten vallen. Vandaar dat ik zelf een simpel en doeltreffend systeem hanteer, waar ik nooit van afwijk.

Bas maakte in Afdeling 5 een knaluitslag met de 1e t/m 6e prijs. De combinatie van Wanrooij en de Leidemannetjes hebben een slechte week als ze een keer níet de 1e NPO winnen. Dat is bij hun haast wekelijkse kost dit jaar en dat is natuurlijk erg knap.

Dan nog jeugdlid Luca van Wanrooij (zie foto), hij won de 1e prijs in zijn cc in Breda met een rechtstreekse Embregts-Theunis duif (net als zijn tweede, overigens). Verder nog de 28e en 113e NPO Châteauroux. Drie duiven mee en een 100% score, dat is super. Proficiat Luca.