Bar weekend

Wat het weer betreft kan je momenteel beter in Nederland duiven lossen, want in België en Frankrijk lijken de weergoden ons wederom niet gezind. Grote kans dat onze duiven weer twee nachten krijgen. Het wordt een beetje een kwakkelseizoen zo.

Hiermee krijg je ook geen topconditie op je duiven, die ze wel nodig hebben. Volgende week staat Melun op het programma, veel dagfondspelers (ik niet) houden hun duiven de week erna thuis voor de eerste dagfondvlucht.

Ik las een stukje op de website van A.S. over de getekende, hier is dat ook zo. Ik wijs er enkele aan, de rest pak ik gewoon uit de mand. Ik vind dat aangewezen kampioenschap een wat overdreven kampioenschap. Ik heb dat meermaals gewonnen, maar dat was meer geluk dan wijsheid.

Als je een goed hok duiven hebt, kan alles op tijd vliegen. Ze wisselen elkaar alleen regelmatig af, wat funest is voor de getekende. Tenzij je over enkele zeer goede duiven beschikt, dan wordt het aanwijzen wat makkelijker.

Zelf vind ik het leuk om kopduiven te pakken. Of dat nu met de eerste of laatste getekende is, boeit me niet. Alle duiven die meegaan hebben op dat moment mijn vertrouwen, anders nam ik ze wel uit de ploeg.