Next race

We maken ons op voor de volgende race. De duiven worden nog verduisterd hier. Niet echt ideaal met dit koude weer, maar dat is mijn eigen keuze.

Ik ben benieuwd wat het weekend brengt. Gaan de doorgaans voorzichtige bobo’s inkorten en wederom in twee groepen lossen of handhaaft men het programma en lost men in één keer op de afstand van het vliegprogramma?

A.S. schreef nog een mooi stukje over die groepslossingen, waarin ik me volledig kan vinden.

Ik maak me niet druk om de totaal vertekende uitslag van afgelopen week. Het is niet slecht dat andere hokken zo nu en dan hun kans kunnen grijpen, dat geeft de burger weer moed.

Hier is niet aan de duiven gesleuteld, ze zien er goed uit en trainen naar behoren. De topconditie is er nog niet, maar die komt vast wanneer het verduisteren stopt en het wat warmer wordt buiten. Met name de doffers ondervinden hinder van het verduisteren.

De jonge duiven hebben nu alle entingen gehad, op de paratyfusenting na. Deze volgt eind mei met een dode entstof. Daarna begint hun training, ik wil ze dan enkele malen per week wegbrengen. Vanaf nu jaag ik ze al wel elke dag de lucht in met gesloten klep. Na een uur gaat de klep open en mogen ze de rest van de dag zelf wat aanmodderen, binnen of buiten.