rocket-ad-sept-2011

De Rocket

In 1999 haalde ik een koppel laatjes uit Rocket van wijlen Marijn van Gastel. Enkele weken later verhuisde deze duif naar Mike Ganus, waar hij uitgroeide tot een sterkweker op de one loft races. In meerdere generaties gaf Rocket topduiven bij Mike.

Rocket werd 1e Asduif WHZB in 1999. Dat zou hij in 1998 ook zijn geweest, maar hij werd toen niet ingestuurd.

Hier gaf de doffer van de twee laatjes uit Rocket in zijn eerste jaar gelijk meerdere top 10 NPO-winnaars en een 2e nationaal Asduif. Ik noemde hem Dragon Rocket.

Samen met de oude Witbuik zijn dit de steunpilaren van de huidige Embregts-Theunis stam. Bijna alles is aan die twee stamberen gerelateerd. Over doorkweken gesproken. Na bijna 25 jaar komt alles wat nationaal top vliegt of bij de Asduiven staat, nog steeds uit deze twee rakkers.

Je moet dus ook een beetje geluk hebben. Witbuik kreeg ik gratis omdat ik destijds de desbetreffende liefhebber aan goede duiven had geholpen (die hij overigens ook gratis kreeg).

De zoon van Rocket kocht ik voor 75 gulden en ik was daarmee ook één van de weinige in Nederland die er rechtstreekse kinderen van had.

Nog een rectificatie op het stuk van eergisteren. Warriors Boy heeft Super Girl als oma en niet als moeder. De moeder is Bella, een dochter dus van Super Girl.

Op GPS-Auctions staat nog een geschonken bon van Jan Timmermans en meerdere uit de Friese top.