Wisselvalligheid

Ik las op Pitts over rampvluchten in België gisteren op amper 100 km. Brabant 2000 stond in Duffel (55 km), maar is later uitgeweken naar Zandvliet (35 km). Van wat ik hoor, waren daarvan zo goed als geen verliezen.

Ik ben gisteren zelf naar Zandvliet gereden om ze rond 9u één voor één in de regen te lossen. Er stond een noordoostenwind en de duiven gingen niet gelijk weg. Toen ik er zo’n 35 los had, kreeg ik de eerste meldingen van BENZING Live! binnen. Halverwege de terugrit stopte het met miezeren en waren alle duiven één voor één thuisgekomen.

Dus ja, ben je beter om tijdens slecht weer te lossen of wanneer de zon hoog aan de hemel staat? Vaak gaat het bij laatstgenoemde juist mis. Bij een middaglossing weet je in ieder geval zeker dat het verkeerd gaat.

Gisteravond werd ik nog gebeld door een kleinere speler uit Afdeling 5 die enorm blij was dat hij enkele weken terug de 1e had gewonnen in Gouwe en IJssel tegen de grote kanonnen aldaar. De ouders van dat duifje had hij enkele jaren terug van mij op PIPA gekocht.

Op dit moment staan op diezelfde veilingsite drie late duivinnen van vorig jaar bij de season final day 3. Zij komen uit mijn beste en hebben alle drie een NPO-winnaar als ouder. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen. Zo zit er een jonge duivin bij uit Dragon Girl met 4x de 1e in het rayon en 4x teletekst.

Dragon Girl staat momenteel in samenkweek tegen een superduif van het beste hok van Nederland. Ik heb die duif in handen gehad en ik denk dat je in de gehele wereld goed moet zoeken om een betere te vinden. Wat een topper is dat en hij heeft zijn titels zeker niet gestolen.