De tweede vlucht is binnen

Ik wist op voorhand niet wat ik van Péronne kon verwachten. De duiven trainen goed, maar dat doen ze bij de buurman ook.

In mijn ogen zijn duiven in topvorm mooi blank met rode poten en glanzen ze als spiegels. Nou, dat is hier totaal nog niet. Ze zijn erg gezond, dat wel, vandaar dat ik er naast de eigen bijproducten ook niets aan doe. Mocht het minder gaan, dan zal ik zeker laten onderzoeken wat de oorzaak is.

Het was genieten samen met mijn vaste duivenletter. Ik ging om 5.30u uit bed om op mijn gemak op te starten en alles te verzorgen. We zitten ruim van tevoren met wat koffie te wachten op de eerst aankomende duiven. Ik hoorde dat er in Putte op 9 over gedraaid was, dus ik dacht dat ik zelf tegen 12.30u moest pakken.

Op minuut 22 kwam er één klapwiekend aan, maar die viel niet ondanks de lokker die ik losliet. Gelijk erna kwamen er twee tegelijk aan en doordat die wel naar de klep gingen, kwam nummer #3 ook maar, terwijl hij dus als eerst arriveerde.

Mijn 1e is een dochter uit Uranus x dochter Super Rossi. Mijn 2e komt uit een zoon van Super Rossi x een duivin van Frans Looyschelder (broer Super Boy (1e NPO tegen 17.500 duiven)). Mijn 3e komt uit Lichte Super Rossi x Olympic Flame (samenkweek Murphy’s Law De Bruijn x Olympic Millennium).

Van de eerste 20 arriverende duiven komen er 17 uit een kind van Super Rossi. Dat dit geen verkeerde zijn, is zeker. De 1e werd vorig jaar 9e provinciaal Asduif en de 2e werd vorig jaar 10e provinciaal Asduif. Nummer #3 won vorig jaar de 6e NPO Châteaudun.

Jan Timmermans won in Friesland op een van de verste afstanden op de oostkant de 16e en 17e tegen dik 20.500 duiven. Zijn eerste duif komt uit een zoon van het Millennium koppel x Rossi’s Warrior, een kleindochter van Super Rossi.

De wind stond gunstig voor Rayon 1 en 2, al viel er in elk Rayon wel een vroege duif. Verder zie je dat er veel getekende duiven zijn gepakt en veel duiven die er vorige week ook waren. Niet alleen hier, maar ook bij anderen. Ik zie graag dat de duiven elkaar losvliegen wanneer er gewerkt moet worden.

Aangezien de eerste 15 duiven mooi op tijd waren en ik verder geen geheimen heb, hier komen ze uit voort:

 1. Zoon Uranus De Bruijn x dochter Super Rossi.
 2. Zoon Super Rossi x duivin Frans Looyschelder (volle zus 1e Asduif WHZB).
 3. Lichte Super Rossi (zoon Super Rossi) x Olympic Flame (Murphy’s Law De Bruijn x Olympic Millennium).
 4. Warrior (2e nationaal Asduif) x Athena’s Rossi (dochter Super Rossi).
 5. Lichte Super Rossi (zoon Super Rossi) x Olympic Flame (Murphy’s Law De Bruijn x Olympic Millennium).
 6. Super Boy (zoon Super Rossi) x zus Millennium.
 7. Warrior (2e nationaal Asduif) x Millennia (dochter Millennium koppel).
 8. Avatar (zoon Millennium koppel) x dochter Super Rossi.
 9. Grey Millennium (zoon Millennium koppel) x Golden Ace (dochter Super Rossi).
 10. Grey Millennium (zoon Millennium koppel) x Golden Ace (dochter Super Rossi).
 11. Doffer van Verkerk x dochter Super Rossi.
 12. Zoon Fast Boy Scheele x moeder Dragon Girl.
 13. Doffer van Verkerk x dochter Super Rossi.
 14. Doffer van Verkerk x dochter Super Rossi.
 15. Lichte Super Rossi (zoon Super Rossi) x Olympic Flame (Murphy’s Law De Bruijn x Olympic Millennium).