Resultaten Melun

De eerste NPO-vlucht is achter de rug. Ik verwachtte er met de WZW wind niet veel van, want meestal zitten we dan niet goed hier. Alle duiven kwamen uit het noorden. Mijn eerste duif verspilde helaas enkele minuten, de tweede gelukkig niets.

Tevreden ben ik in principe nooit. Van de eerste 15 getekende duiven die ik had ingegeven stonden slechts enkele op appel. Dit waren veelal duiven die tot op heden niets hebben laten zien. Met deze wind zie je dat wel vaker, maar elke week gaat het door. Speel je niet, dan kan je ook niet winnen.

Mijn eerste duif won uiteindelijk de 4e NPO tegen 10.233 duiven en komt uit Blue King (3e NPO Orléans) x Fighter Daisy (dochter Super Rossi en moeder van diverse 1e prijswinnaars).

Mijn tweede duif won de 5e NPO en is een dochter van Olympic Turbo, afkomstig uit de samenkweek met Eijerkamp (Turbo Rossi x Olympic Millennium). De moeder is Athena’s Rossi (5e nationaal Asduif en werd vorig jaar moeder van Olympic Rossi (3e Asduif PIPA Rankings)). Athena’s Rossi is een dochter van Super Rossi.

Rene Roks won gisteren de 1e NPO tegen 10.233 duiven. Diezelfde duif won twee weken eerder de 2e tegen 13.113 duiven in Brabant 2000 en is een achterkleinkind van Super Rossi.

Tot slot heb ik 17 duiven uitgeselecteerd waarin ik geen vertrouwen meer had. Daarbij heb ik me nog ingehouden, want het hadden er eigenlijk meer moeten zijn. De duiven uit de nieuwe testkoppels – waar ik eveneens mijn vertrouwen in kwijt ben – behoorden tot de eerste slachtoffers.