Wordt het weer zondag?

Er gaan 103 jonge duiven mee naar Pont-Sainte-Maxence (289 km). De kans is wederom groot dat ze die niet op zaterdag kunnen lossen.

We kunnen wel raden hoe de wind staat, dat is dit jaar nog niet anders geweest. Aan de tussenstand van de nationale Asduiven dagfond is dat enigszins te zien. In de top 10 louter leden van afd. 5. Zelf sta ik daar als enig westelijk gelegen hok met twee duiven tussen.

De dagfond duiven hebben aankomend weekend alleen een X vlucht vanuit Pont-Sainte-Maxence. Aangezien de kans groot is dat die zondag wordt gespeeld, pas ik deze week met de oude. Het is immers al op woensdag inkorven voor Issoudun, de laatste krachtmeting voor de oude duiven dit jaar.

Van de vier dagfond vluchten viel ik één keer net buiten de top 10, toen begon ik met de 12e. Verder won ik er één, wat tevens een sectorvlucht was. Ontevreden kan ik dus niet zijn.

Alexander Ampe uit Zedelgem (België) liet weten erg blij te zijn dat op het hok van zijn dochter een jonge duif 5x top 10 won, waaronder een 1e prijs. Zij kweekte die uit een dochter van Bingo (vader Pure Gold 1e Asduif WHZB) x Millennium.