Op naar de mooiste vluchten

Zaterdag 289 km en dan begint het er dus op te lijken voor de jonge duiven. Ik kan op de snelheid mijn prijzen prima pakken, maar heb toch liever de verdere afstanden. Vaak zijn die concoursen net wat eerlijker. De wind of hoe de vrachtwagen staat bij de lossing, maakt namelijk minder uit.

Het liefst zou ik zien dat alle vluchten boven de 300 km in sectorverband werden gespeeld. De dominantie van grote hokken is dan wat minder. Daarnaast speelt de wind een iets minder grote rol. Voorlopig is dat echter toekomstmuziek.

Hopelijk een normaal concours dit weekend, al zijn de gaten om te lossen klein. Dit zal vroeg moeten gebeuren. Er staat ons weer een WZW wind te wachten en die concoursen verlopen het gehele jaar al stroef aan de westkant van de afdeling.

De jonge duiven hebben dezelfde voorbereiding gekregen, oftewel elke dag Championsmix/NPO-mix met daaroverheen elke ochtend Champions Mineralenmix, Origanum Red en Octavit. In de avond voer ik ze nog na met enkel de NPO-mix.

Ik heb de duiven graag kogelrond staan in deze tijd van het jaar. De vluchten lopen op en het vlees krijg je er dan niet snel meer aan. Op de dag van inkorven mogen ze vanaf 14.00u dan ook zoveel NPO-mix eten als ze lusten. Dit verteert supersnel, terwijl de energie aanwezig blijft. Op de dag van inkorven overigens geen mineralen meer.

Ze zijn vanaf nu gescheiden en tonen doe ik die niet voor de vlucht. Na enkele weken weten ze heus wel wat de bedoeling is. Nu er wat meer rust heerst in het hok, zie je de duiven veranderen.