Het seizoen nadert zijn einde

Zoals zo vaak treffen we aan het einde van het seizoen het mooie weer. Wat verlang ik dan terug naar de jaren ’90, waarin we tot eind september met duiven konden spelen. De dagen worden korter, maar je krijgt er eerlijker weer en een kopwind voor terug.

Ondanks de nadelige wind verloopt het seizoen aardig. In de afdeling won ik even vaak de 1e en 2e prijs als vorig jaar. Verder won ik een sectorvlucht, afdelingsvlucht, Grand Prix vlucht en werd ik 1e, 3e en 4e Asduif dagfond in de afdeling. Mijn buurman werd daar 2e met een duif gekweekt uit die van mij. Ook werd er genoeg top 10 in de afdeling/NPO gespeeld.

Er zijn weliswaar heel wat oude duiven verloren gegaan en uitgeselecteerd. Van de 64 waarmee ik begon, zitten er na de selectie nog 14. Dit is echter de enige weg naar succes; hard selecteren en alleen je allerbeste duiven een kans geven.

De kweekploeg is inmiddels ook gehalveerd en wordt nog aangevuld met slechts vier – weliswaar hele goede – vliegduiven en enkele, mooie zomerjongen uit mijn beste duiven.

De nieuwe aanwas viel grotendeels weer door de mand en is inmiddels verwijderd. De laatste zoon Olympic Fire Eyes van Bas Verkerk – die mijn Chinese vriend daar kocht – is wél geslaagd in de kweek.