Een lach en een traan

De NPO-vlucht vanuit Châteaudun verliep boven verwachting goed. Normaliter heb ik het niet zo op die hoge snelheden.

Er kwam een kladje van 10 duiven gelijktijdig aan met twee vreemden erbij. De eerste acht gemelde op Compuclub Live, daar kreeg ik wel kippenvel van.

Bij de definitieve uitslag op Compuclub stonden echter plots alle duiven 30 seconden later op de uitslag. Willem de Bruijn was de eerste die mij hierop attendeerde. Ik meteen de uitdraai erbij gepakt en inderdaad, de klok was 20 seconden verlopen, oftewel 10 seconden straftijd vanwege een of andere regel wetgeving.

Erg raar, want de dag ervoor – toen ik de nalijn had afgeslagen – was er geen verloop. Ik dus Benzing gebeld en die hebben alles online onderzocht. Wat bleek, de klok had niets verlopen op het moment dat ik er de stekker uit trok onderweg naar het lokaal. In de 10 minuten die ik met mijn buurman gefietst heb, zou hij dus tot aan de afslag 20 seconden hebben verlopen.

Men zoekt momenteel uit wat er gebeurd is, voor ik een schuldige kan aanwijzen. Een knaluitslag verandert plots in iets heel anders met een verschil van 30 seconden. Normaal won ik 1 t/m 8, nu kreeg ik voor mijn gevoel dus ten onrechte 30 seconden aan de broek gesmeerd voor iets waar ik geen grip op heb.

Het kostte me gelukkig niet de overwinning, maar de eerste acht van een NPO/Grand Prix vlucht was natuurlijk veel mooier geweest. Nu werd het tegen 3.835 duiven 1-2-3-4-6-7-9-10, alle acht dus nog wel in de top 10.

Afgelopen jaar won ik van Melun 1 t/m 7 op de Grand Prix vlucht. Gisteren had het 1 t/m 8 kunnen zijn, ware het niet dat de techniek hier een stokje voor stak.

Er stond een zuidwestenwind, dat was vorig jaar van Melun ook. Toch blijf ik dat gelukvluchten vinden. Van die eerste zeven prijzen van Melun zitten er nu nog twee, de rest werd dit jaar als jaarling verspeeld, inclusief de winnaar.