De laatste dagfond

Hier waren we toe aan de laatste oude duivenvlucht. Ik begon met de 7e NPO met Blue Atlantis, een zoon van Atlantis Bas Verkerk, tevens vader van superduivin Olympic Dragon.

Blue Atlantis is een jaarling en won eerder de 6e nationaal in de sector van La Souterraine. Broken Dragon – die eerder de sectorvlucht van Saint-Philbert-du-Peuple won – was mijn tweede duif. Blue Nugget mijn derde en Winning Daisy mijn vierde.

Laatstgenoemde stond 1e Asduif dagfond in Brabant 2000 en is dat ook gebleven. Tevens werd ik 5e Asduif dagfond in Brabant 2000 met Golden Super Ace, alsook 5e nationaal Asduif in de Fondspiegel. Als jong werd deze duif al 1e Gouden Crack FZN. Kortom, enkele super jaarlingen en daar doen we het voor. De rest is bijzaak.

Mijn overbuurman won de 5e NPO met een duif van Comb. Heeren, die jammer genoeg door een vervelende ziekte de duivensport moet verlaten. Deze duif won vorig jaar overigens ook top 10 NPO.

Mijn overbuurman zijn tweede duif was zijn 1e getekende en won de 11e NPO. Dat is dan weer een 100% Embregts-Theunis duif. Deze werd tevens 2e Asduif dagfond in Brabant 2000.

Zo is Bas Verkerk zijn derde duif een kind van een zoon van het Millennium koppel. Aad Vollebregt won op zijn beurt de 3e NPO tegen 12.093 duiven in Afdeling 8 met een 100% Embregts-Theunis duif.

De onlangs gestarte gebr. van Belzen uit Arnemuiden gaven er op de nalijn een ferme klap op met 4-9-10-16-17-25 in afdeling Zeeland (Embregts-Theunis soort). Ook van NPO Melun stonden ze er goed bij.

Jan Timmermans won in Friesland op de nalijn de 7e in de afdeling tegen 12.705 duiven. Hij deed dit met een kleinkind van Super Rossi.

Hier was er bij de jonge duiven een lichte verbetering na de one eye cold besmettingen en won ik 9-11-12-13-17-24 NPO Melun tegen 5.233 duiven. Ze kwamen alle zes tegelijk uit de achtergrond met alweer die zuidwestenwind.

De kwaliteit lijkt me goed, alleen zou de wind een keer moeten draaien om het te kunnen tonen. Die staat sinds de langste dag van vorig jaar in de westzuidwest hoek en dan is het hier niet makkelijk om top 10 in de afdeling te spelen. Maar goed, we blijven het proberen. Nu het oude duivenseizoen klaar is, komt mijn focus volledig bij de jongen te liggen.

Ondanks de slechte ligging dit jaar won ik op de dagfond 1x de 12e NPO en verder alleen maar top 10 NPO. Mannen als Stef Bals, Maarten Huijsmans en John van Dongen zullen weten waarover ik het heb, ook zij kwamen er dit jaar niet aan te pas in de afdeling.

Petje af voor Ruud Moes, die deze dagfond samen met Evert Jan Eijerkamp perfect heeft georganiseerd. Zij gaven er nationaal en internationaal aandacht aan. Zo zou het elke dagfond vlucht moeten gaan, alsook bij de jonge duiven minimaal twee klassiekers. Deze mannen gaven het goede voorbeeld m.b.t. hoe je dingen organiseert. Ik hoop dat hiervan wordt geleerd, dan gaat de duivensport vanzelf weer leven.

Mijn felicitaties ook aan Team Hooymans, die het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt door de 1e overall te winnen. Zij lagen zeker niet in de goal. Jan gaat al die nationale winnaars niet meer kunnen houden in zijn kweekhok, vrees ik. Grote klasse van de sympathieke Jan en zijn verzorger Christian, die net als Bas bij de allergrootste gerekend mag worden. Hij doet het zeker niet met de grote korf.