Weer een weekend voorbij

Afgelopen weekend twee vluchten. Bij de jonge duiven won ik 1-2-3 in samenspel Oost. In Brabant 2000 werden we vernederd door Team de Weerd.

De dagfond verliep hier ook stroef, al won ik met Winning Daisy wel de 9e in de sector tegen 7.327 duiven. In Brabant 2000 was dit goed voor een 6e NPO. Zij was zeker niet aan haar proefstuk toe, want ze won eerder al 3x top 10 NPO.

Tot nu toe staat ze aan de leiding bij de Asduiven dagfond in Brabant 2000. Overigens sta ik ook op de 2e plaats en Corné van Rijen op de 3e met eveneens een 100% Embregts-Theunis duif. Met nog één vlucht te gaan is dit een mooie strijd.

De overwinning in de sector was voor Rene Roks en ook deze duif is een 100% Embregts-Theunis product. Rene werd over de gehele lossing nipt verslagen door een ontketende Bas Verkerk, die in het bezit is van twee echte superduiven. Hij pakte ze als 1e en 2e getekende voorop. Een ware duivenfluisteraar, die Bas.

De gebr. van Belzen hadden hun debuut na 25 jaar zonder duiven. Zij kochten voor hun herstart op vier tophokken duiven. De week voordien hadden ze al de eerste twee van de afdeling kunnen hebben, maar uit principe wordt er op zondagen niet geconstateerd. Nu was het dan eindelijk zover en wonnen ze 4-5-7-13-32-33-43 tegen 6.614 duiven in afdeling Zeeland. Hun gehele arriverende kopploeg bestond uit Embregts-Theunis duifjes.