Desinformatie

Het alsmaar kleiner worden van de groep liefhebbers heeft onder meer tot gevolg dat bestaande bedrijven steeds harder moeten vechten voor het behoud van hun plek binnen de duivensport.

Sommige grote firma’s zien zich in die strijd genoodzaakt om andermans producten te kopiëren, waaronder die van ons. Onze winkeliers – en soms zelfs particulieren – worden vervolgens door hun adviseurs benaderd met een ogenschijnlijk mooie deal, namelijk ‘de bekende Embregts-Theunis mengelingen in uw eigen private label met een hogere winstmarge’.

Die ‘betere marge’ wordt onder andere bewerkstelligd door grote delen van de samenstelling te veranderen of weg te laten, zoals de duurdere en fijnere zaden, of door bepaalde productiestappen over te slaan, zoals het breken van de pinda’s alvorens ze de zak in gaan.

Desondanks is deze pitch voor sommige overtuigend genoeg om het eens te proberen en waarom ook niet. Hier zijn winkeliers en liefhebbers natuurlijk vrij in, alsook om zelf te beoordelen wiens product uiteindelijk ‘beter is’ of beter aansluit bij hun behoeften. Om die reden besteden wij hier doorgaans geen aandacht aan.

Inmiddels is het echter zover dat enkele winkeliers (niet per definitie de onderstaande!), soms ingefluisterd door diezelfde adviseurs, desinformatie verspreiden en dat stoort ons wel. De liefhebber wordt hiermee gewoonweg voor de gek gehouden en daar ligt wat ons betreft een grens. Nee, onze zoon heeft zijn bedrijf niet verkocht. Nee, wij hebben nooit samengewerkt met andere voederfabrikanten dan Jovati. Nee, wij hebben onze samenstellingen of verpakking nooit gewijzigd.

Kortom, wees je bewust van wat je koopt en laat je niet foppen door slinkse verkooppraat als ‘Embregts-Theunis bestaat/levert niet meer’ of iets in die trant. Elke firma of liefhebber die op zoek is naar onze vertrouwde blauwe zakken kan die gewoon bestellen bij onze zoon Jeffrey, de gekende winkels of groothandel. En bij vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag.

Voorbeelden private label: