torres-diamond-NL22-2210364

De eerste jonge duivenvlucht

De vitesse was niet zo naar mijn zin, maar op de dagfond wist ik wel de 6e nationaal in sector 1A te winnen. Dit gebeurde met een zoon van Atlantic Verkerk, tevens vader van superduivin Olympic Dragon. Hij werd gekoppeld aan Olympic Millennium, de moeder van mijn drie beste dagfond duiven van de afgelopen 2 jaar (inmiddels zijn dat kwekers).

Referenties

Een zoon van Olympic Millennium x zoon Uranus De Bruijn werd bij Peter Colijn vader van zijn 3e provinciaal bij de jongen gisteren. Op de dagfond won Peter de 2e en op Pont-Sainte-Maxence de 7e provinciaal. Dat is ook een halve Embregts-Theunis.

Deze duif won al eens top 10 NPO en is een volle broer van Cesar, ook een halve Embregts-Theunis die 7x de 1e won en een begenadigd kweker is (o.a. vader van topduivin 151 met 6x de 1e). Peter was gisteren jarig en beleefde dus een mooi verjaardagweekend.

Jan-Jaap Bolier had van Niergnies de twee snelste oude duiven van Zeeland, beide winnaars zijn 50% Embregts-Theunis.

Comb. Van Wanrooij maakte er een onemanshow van bij de jonge duiven en won 2 t/m 27 in Oost-Brabant. Hun eerst geklokte is ook een 50% Embregts-Theunis duif.

Esther Vereecke won op haar beurt de 8e nationaal Argenton in België bij de jaarlingen. Ze deed dit met een doffer uit een hier gehaald koppel eitjes uit Torres Diamond x Little Fighter, een halfzus van Dragon Girl. Rechtstreeks Embregts-Theunis, dus.

Jonge duiven

Bij de jonge duiven kwam alles langs achter. Ze werden veel te laat gelost met alweer die vervloekte zuidwestenwind. Dat er oude bij jonge duiven in de mand mogen, is ook geen voordeel. Ik schreef eerder al dat zij de gehele boel aan flarden trekken bij de lossing. Vorig jaar kostte dat ook een hoop jongen. Was het een kopwind geweest, dan zou de schade zijn meegevallen.

Het is helaas aan dovemansoren gezegd. De oude duiven kan je beter 10 minuten eerder lossen of in de midweek opleervluchten houden waar alleen oude op mee mogen. In het weekend de eerste drie vluchten geen oude bij de jongen. Na drie vluchten hebben die wat meer ervaring. Veel liefhebbers mistten ’s avonds nog 35% van hun jongen.