Lang op gewacht

Tot nu toe is het een bijzonder grillig jaar hier. In het rayon was ik altijd wel in de top 5 te vinden, maar zoals gezegd viel er tegen de aanhoudende westenwind niet te spelen.

Afgelopen zaterdag stond ik lang als 1e in de afdeling van de vitesse vlucht, maar uiteindelijk werd ik toch 3e.

Saint-Philbert-du-Peuple

Achteraf gezien moeten we ons gelukkig prijzen dat ze niet op zaterdag in Vichy hebben gelost. Zover oostwaarts, daar komt zelden iets van terecht. Ik denk bijvoorbeeld aan de vluchten Arlon en Homburg, die hier in het verleden drastisch verliepen.

Zondag kon men terecht op de nieuwe losplaats Saint-Philbert-du-Peuple. Het was weer een westenwind, maar ditmaal werd de vlucht in sectorverband gespeeld, oftewel samen met Zeeland los. De spreiding is hierdoor beter en zo ontstaan er kansen.

Na vorig jaar de sectorvlucht uit Issoudun te hebben gewonnen, werd ik nu 1e en 2e in de sector tegen 3.897 duiven. De twee halfzusjes kwamen vleugel om vleugel aangevlogen en vielen 1 seconde na elkaar op de valplank.

De 1e is Broken Dragon. Zij verbrijzelde haar poot op de derde jonge duivenvlucht. Ik had daar een spalk omgedaan en liet haar lange tijd zitten. Ondanks die spalk presteerde ze nog erg goed op de laatste vluchten, zo werd ze alsnog 4e Gouden Crack FZN.

Mijn 2e is Golden Super Ace. Deze duif presteerde op de laatste jonge duivenvluchten ook geweldig en werd 1e Gouden Crack FZN. Tevens werd ze 5e nationaal Asduif in de Fondspiegel. Daarom vind ik het zo belangrijk dat de jongen enkele keren boven de 450 km vliegen. De jongen die daar het best presteren, doen dat als jaarling vaak ook. Dat was vroeger al en nu nog steeds.

Beide halfzusjes komen uit een broer van Dragon Girl. Broken Dragon heeft Rockets Millennium als moeder, zij werd zelf 2e provinciaal Asduif en 13e nationaal Asduif.

Golden Super Ace heeft New Maxi van Frans & Dirk Maris als moeder. Zij komt uit superduif Proxi, die de 2e, 7e en 14e nationaal in België won.

Felicitaties

Dat deze nieuwe vlucht onze duiven goed ligt, was wel te zien. De 8e NPO van de Gebr. Maas uit Zundert en de 9e NPO van Frans en Jordi Damen uit Langeweg zijn namelijk ook 50% Embregts-Theunis duiven.

Zo wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om de Comb. Heeren uit Etten-Leur te feliciteren met zowel afgelopen week als gisteren top 10 NPO. Ondanks de hevige gezondheidsproblemen van Piet weten zij toch de schouders eronder te zetten.