Jaarlijkse warmte

Ik ben blij dat ze afgelopen zondag een oefenvlucht hebben georganiseerd met een goed verloop. Deze week gaat die niet door vanwege de warmte. Persoonlijk denk ik niet dat duiven daar veel hinder van ondervinden, mits je ze vroeg lost (rond 07.00u).

Deze week trainen ze hier eerst een uur aan huis. Daarna gaan ze de mand in en worden ze rond 10.00u op 30 km gelost. Naar de temperatuur kijk ik dan niet.

Als we alleen tot 25 graden willen spelen, blijven er weinig concoursen over voor de jonge duiven. Het is een kwestie van laat inkorven en vroeg lossen, dan kan er bij warm weer prima onder de 250 km worden gespeeld. In de lucht is het immers niet zo warm.

Ga je eerst allerlei instanties raadplegen of er niet ergens wat inversie hangt, dan ga je nooit voor 09.00u los en dat is weer te laat voor 250 km met warm weer. Begin jaren ‘80 werden de duiven altijd voor 07.00u gelost, ik zie niet in waarom dat nu niet meer kan.

Rectificatie

Het mooie van een blog is dat je af en toe de waarheid boven water krijgt. Het IWB had dus geen toestemming gegeven om te lossen, maar in Brabant 2000 was de stemming 3 tegen vs. 2 voor. Toch werd er gelost, omdat er 2 personen bij zitten die zich schijnbaar van niets of niemand iets aantrekken.

Het is jammer dat men de leden op zo’n manier wegens bepaalde belangen op een dwaalspoor zet. En ja, het betreft dezelfde personen die vorig jaar met die bloedhete dagfond besloten om ‘s middags te lossen. Ongelooflijk.