Niet best!

Het was een rotweekend hier. Op de snelheid had ik 12 duiven mee, waarvan 11 in de prijzen. Op drie na waren dat mijn minste duiven. De beste 25 zaten op Châteauroux.

Van Châteauroux begon ik met de 1e prijs in de vereniging en de 2e en 6e in het rayon. Daarnaast een 12e NPO, dat viel dus niet tegen, maar de aansluiting was waardeloos. Alle duiven zaten mijlenver om met die zuidwesterstorm.

Mijn beste duif arriveerde laat in de avond en had een draad geraakt. Een andere duif zat onder de olie, die heb ik meteen met Dreft ontvet. Er zijn nog drie duiven achter, allen van 2022 met top 10 NPO-overwinningen op zak. Die hebben toch genoeg ervaring, zou je zeggen.

Een zuidwestenwind, daar heb ik nooit iets mee gehad. Toch moeten we hiermee om leren gaan. Afgelopen jaar was het meer oostenwind en leek het hier vanzelf te gaan. Het oude duivenseizoen lijkt me verder dan ook verloren moeite, ik ga me richten op de jonge duiven.

Jan Timmermans daarentegen won de 3e, 14e en 23e NPO Langres in afd. 11, maar woont daar ook meer oostelijk dan ik hier in Brabant. Beide zijn het kleinkinderen van Super Rossi, evenals mijn eerste twee duiven.