Meer herfst dan zomer

Vanochtend werden de jonge duiven weer weggebracht. Amper gelost en het begon weer eens te regenen, de gehele terugweg lang. Nu weten ze daar gelukkig al goed mee om te gaan, want ze waren gelijk met mij thuis. Maar of het goed is, al die regen op de duiven elke week, dat betwijfel ik.

Zo ziet het er voor aankomend weekend ook weer wisselvallig uit. Dit betekent ook bijna altijd een zuidwestenwind. Of en wanneer ze kunnen lossen, is nu nog niet te zien. Het wordt vast een veredelde midfond vlucht in plaats van dagfond.

Hier wordt de ploeg opgedeeld; de helft gaat naar Châteauroux, de andere helft naar de snelheid. Wie waar op meegaat, zie ik donderdag pas. De oostelijk gelegen hokken zitten waarschijnlijk weer voordelig, maar een goede, fitte duif kan natuurlijk overal vroeg vallen.