Op het randje top 10

In de duivensport blijven er weinig echte uitdagingen over wanneer je al het een en ander hebt gewonnen. Toch vind ik het altijd weer een uitdaging om top 10 NPO te spelen, in dit geval was het ook een Grand Prix vlucht.

De meer westelijk gelegen hokken waren deze keer in het nadeel. Hier was het haast onmogelijk om een vroege te pakken. Des te blijer was ik om toch top 10 NPO te spelen. In het rayon en samenspel Oost was de uitslag gewoon goed, dus geen reden tot grote zorgen. Team de Weerd werd met een knalvroege duif de winnaar in Brabant 2000.

Het verloop van Fontenay in Brabant en Zeeland was allesbehalve vlekkeloos. Meerdere vroege duiven, maar haast iedereen moest een poos wachten op hun tweede duif. Hier is alles gelukkig weer thuis, inclusief de tweede getekende die vorige week achterbleef.

Combinatie van Wanrooij haalde in Oost-Brabant hun gram na een lange periode van ellende, jammer genoeg niet alleen op het duivenhok. Team GPS wil ik ook feliciteren met hun overwinning.

Richard van de Haterd plaatste ook twee duiven in de top 10 in Oost-Brabant. Zijn tweede is een 75% Embregts-Theunis duif en komt uit een zoon van Uranus Willem de Bruijn x Witbuiks Blue, die hier de 1e NPO won van een zware La Souterraine.

Deze duivin lijkt een topkweker te worden bij Richard, omdat ze met meerdere doffers al drie top 10 NPO-winnaars heeft gegeven. Ook Richard kocht deze duivin uit ons kweekhok, net als Derycke-Schieman die vorige week de 2e NPO won (via PIPA).

Dat de wind de prijzen bepaalt, was te zien in Afdeling 5. Van de Merwe vloog zowat de gehele Drechtstede op één hoop, maar toen kwamen de tijden uit het gunstiger gelegen Reeuwijk binnen. De twee kanonnen aldaar vernederden de uitslag van Van de Merwe.

Jan Hooymans flikte het ook weer door een knappe 1e nationaal van Argenton te winnen in België. Uiteraard met een Nederlandse duif.

Jonge duiven

Met de jonge duiven gaat het tot nu toe super. Ze zijn kerngezond en gaan nog steeds de gehele dag los. Natuurlijk kan de ellende om de hoek liggen, maar laten we hopen van niet. Ze kunnen zo mee als het moet.

Over 2 weken is het gedaan met open hok, dan gaat het regime erop. Tot nu toe om de dag Naturaline, een paar keer per week Sedochol en elke dag Origanum Red en Champions Mineralenmix over de Championsmix/NPO-mix (verhouding 4:1). Tweemaal per week gaat er nog een schep Prestavit op 1 kg voer. Zo doe ik het al jaren en ik ben niet zo van het veranderen.