Weer een middaglossing

Het weer zit niet mee dit jaar en dat is voor de lossingsverantwoordelijken niet gemakkelijk. Ik ben zeker geen voorstander van vluchten op voorhand annuleren, maar ditmaal had men het toch bij het juiste eind.

Na uitstel volgde wederom een middaglossing. Meestal verlopen die niet vlot, maar het leek nu mee te vallen. Rijden van de ene naar de andere losplaats is vaak funest voor de doffers, die hebben daar meer moeite mee dan de duivinnen.

Hier won ik 3x top 10 in de afdeling, dus ik mag niet mopperen, al waren mijn drie getekende duiven ernaast. Er zat hier een massa duiven in de lucht toen de onze arriveerden. Men weet dat lossen blijkbaar nog niet goed met elkaar af te stemmen.

Jos Lauwerijsen uit Rucphen ging er in de afdeling met de 1e prijs vandoor. Hij deed dat met een 100% Embregts-Theunis duif, die hij bij mijn buurman op een bon afhaalde.

Derycke-Schieman zette afdeling Zeeland op zijn kop door 1 t/m 3 te winnen, geklokt binnen 4 seconden. Hun derde duif is een 50% Embregts-Theunis uit een duif die werd aangekocht op PIPA.