Weg dagfond

De NPO heeft de gehele dagfond op voorhand afgeblazen. Als het in hun ogen code rood is, dan moeten ze eigenlijk ook de vitesse afgelasten, vind ik.

Natuurlijk hou ik zelf ook de diverse weersites in de gaten. Gisteren werden er voor dit weekend nog voldoende lossingsmogelijkheden voorspeld. Vandaag lijkt het inderdaad niet te gaan, maar dat kan morgen weer totaal anders zijn.

Waar is de tijd gebleven dat men hoe dan ook naar de losplaats reed. Bleek daar uiteindelijk geen mogelijkheid te zijn, dan kwam men terug of werd er op maandag gelost. Meermaals heb ik op maandagmiddag vrij moeten nemen om nationaal Orléans te klokken.

De Belgen hebben gisteravond dan ook gewoon ingekorfd voor Limoges, die hanteren een andere weersite dan wij Nederlanders. Vooralsnog lijkt men in België gelijk te krijgen. De andere vluchten daar gaan ook gewoon door.

Ik schreef al vaker dat we niet per se gebaat zijn bij een nationaal vliegprogramma. Elke afdeling kan maar beter zijn eigen beslissingen nemen.

Dit weekend spelen wij Morlincourt, dat wordt dus waarschijnlijk zondag lossen. Die losplaats is echter van de Belgen, dus moeten wij uitwijken naar Niergnies, vrees ik. Dat wil zeggen twee nachten mand voor 185 km.

Gelukkig is er ook goed nieuws; de NPO wil de vlucht op 10 augustus inhalen. We hoeven onze duiven dus nog maar 10 weekjes in orde zien te houden… Dit weekend zouden er in Brabant 2000 zo’n 4.000 duiven zijn weggegaan, in week 32 waarschijnlijk een tiende daarvan.

Ik houd mijn hart al vast voor het jonge duivenseizoen. Ergens in juli/augustus zitten we in de warmte en dan moeten ook die vluchten eraan geloven, vrees ik.