Vrijdag inmanden

Gelukkig korven we vrijdag pas in. Die dag extra rust kunnen de duiven goed gebruiken, vooral de doffers. Ze hebben het zwaar gehad. Niet zozeer vanwege de afstand, maar de buien waarin ze het laatste stuk terechtkwamen.

Ze werden een uur te laat gelost, maar dat is niet anders. We moeten het ermee doen en aan ons de taak om alles terug op de rails te krijgen. Ook voor aankomend weekend ziet het er helaas nog niet al te best uit.

De jonge duiven werden vanochtend voor de zevende keer weggebracht, ditmaal 18 km. Ze stormden de mand uit en waren meteen uit zicht. Veel andere liefhebbers leunen nog achterover en gaan straks weer klagen dat ze geen tijd hebben gehad om op te leren.

We kunnen nog van alles krijgen, zoals warmte en adeno. Allerlei factoren waardoor je niet kan rijden met je duiven. Daarom begin ik zelf altijd vroeg. De jongen die half april werden gespeend, zijn vanaf het begin meegegaan. Die zitten dus ook al op 18 km.

Volgende week 30 km en die losplaats zien ze zeker nog tien keer, waarbij ze ook meermaals duif voor duif worden gelost. Op 6 juli is hier de eerste klokvlucht en dat is sneller dan je denkt. Ik ben er dan in ieder geval klaar voor.

Dennis Koolen uit Erp won de 9e NPO tegen 11.872 duiven van de halve rampvlucht in Oost-Brabant. Hij deed dat met een 50% Embregts-Theunis duif.

Vanavond komen de dopingcontroleurs weer op bezoek. Vorig jaar zijn ze hier zelfs twee keer geweest. Weggegooid geld, als je het mij vraagt. De bekende hokken in Nederland zullen hun goede naam namelijk niet te grabbel gooien aan doping. Beter was het om ook de onbekende hokken eens te controleren.