Het seizoen loopt niet vlot

Tot nu toe verloopt het seizoen niet vlekkeloos, de duiven raken niet in conditie. Ik kan niet echt hokken opnoemen die domineren, dus het zal overal wel hetzelfde zijn.

Bij ons hebben ze 3 nachten mand gehad. Op zich niet zo erg, maar dat men naar drie losplaatsen heeft gereden, is natuurlijk nooit goed voor de duiven.

Uiteindelijk belandde men een uur te laat in Roye, waardoor onze duiven in de regen arriveerden. Al met al geen verliezen hier, dat is in Oost-Brabant erger.

Elke vlucht kent zijn winnaars en dat waren in Brabant 2000 vader en zoon Verhoeven uit Goirle. Gefeliciteerd, mannen.

Mijn 88-jarige schoonvader werd 2e Grootmeester met 10 duiven mee en 9 in de prijzen. Die duiven zitten al drie jaar aan een stuk bijeen. De eitjes worden weggesmeten als hij ze vindt en ze zijn hele dagen los. Dat zegt genoeg over de vlucht en over de Grootmeesters.

Zelf won ik in de vereniging de 1e prijs tegen 796 duiven, een pleister op een verder zere wonde. Op naar betere tijden en hopelijk ook beter weer.

Het systeem blijft hetzelfde, want rommelen aan de duiven gaat ze zeker niet op het juiste spoor brengen.

Toch vindt men dat ik goed speel, want a.s. woensdag vindt de jaarlijkse dopingcontrole weer plaats. De controleurs kunnen er inmiddels zelf ook om lachen.