Alweer op pad

Vanochtend werden de jonge duiven weer een stukje verder weggebracht. Ze stormden de mand uit en waren ditmaal binnen voordat ik zelf thuis was. Dat is wat ik bedoel met: “Ze gaan vliegen wanneer ik dat wil”.

Ik breng ze weg, strooi wat snoepzaad op de voerplank en zet water in de spoetnik. Op de camera was goed te zien dat ze bij aankomst meteen naar binnen gingen.

Vervolgens heb ik ze gevoerd en het hok weer opengezet, zodat ze de rest van de dag naar binnen en buiten konden. De leerschool gaat verder en zoals gezegd kijk ik niet naar het weer.

De oude duiven gaan morgen de mand in voor Sens. Het is afwachten of ze daar kunnen worden gelost. De voorspellingen zijn elke dag anders en de diverse weersites spreken elkaar voortdurend tegen. Qua wind is ook nog niets duidelijk.

De ploeg dunt wel wat uit, want in totaal heb ik nu 6 jaarlingen verspeeld waarvan 3 redelijke en 3 die ik beter niet had kunnen doorhouden afgelopen winter.

Enkele laatkomers krijgen een weekendje rust, de rest gaat gewoon weer mee.