Melun

De eerste midfond vlucht was zoals voorspeld taai en warm. Hier dus nog vier jaarlingen achter, waarvan één knappe.

In Brabant 2000 kampten meerdere spelers met forse verliezen, sommige duiven werden zelfs in Duitsland aangemeld. Ik vermoed kruislossingen, want we zagen hier veel duiven uit meerdere richtingen overkomen toen de onze aan het vallen waren. Wanneer elke afdeling rond hetzelfde tijdstip lost, kan dat elkaar nooit raken.

Ik begon in de vereniging wel met 1-2-3 tegen 1.243 duiven en in de afdeling met de 7e tegen 15.776 duiven. De aansluiting was echter slecht, net als het prijspercentage. Kortom, er valt nog veel te verbeteren.

Afgelopen jaar heb ik zes topduiven naar de kweek verhuisd (drie van 2020, één van 2021 en twee van 2022) en dat is natuurlijk een gemis in de oude vliegploeg. Toch zal hun rol overgenomen moeten worden. Het is afwachten of dat gaat lukken.

Verkerk

Nikki won hier de 1e en is van 2023. Ze heeft hiermee haar derde 1e prijs te pakken. Haar nestligger won vorig jaar de NPO/Grand Prix vlucht, maar bleef een week later achter.

Nikki komt uit een zoon van Bulls Eye x Nikki Bas Verkerk (1e NPO Brive x 2e NPO Brive) x een kleindochter van Rocketeer die hier ook top 10 NPO won.

Bij Jan Timmermans in Friesland werd de 7e in de afdeling gewonnen met een halve van Bas Verkerk uit een zoon van New Olympic Solange.

Beide Verkerkjes zaten hier een jaar in bruikleen (aangekocht door mijn Chinese vriend Lin Tao).

Dat Bas over zeer goede duiven beschikt zagen we ook aan zijn overwinning in Afdeling 5. Vroeger deden ze het beter op de dagfond, maar inmiddels heeft hij zijn grenzen ook naar het kortere spel en de jonge duiven verlegd.

Lin Tao bestelt daar elk jaar enkele van zijn beste koppels en ik mag daar zo nu en dan dankbaar gebruik van maken. Hoe mooi kan het zijn.