Super-Rossi-NL11-3024491

Wind of regen

Wind of regen, de jongen gaan er hier gewoon uit. Alles in het doel van hun opleiding. Met lichte regen worden ze ook gewoon opgeleerd, zelden heb ik dan een slecht verloop. Je moet juist oppassen wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de lucht helder is.

De jongen krijgen om de dag Naturaline met knoflook en elke dag 80% Championsmix + 20% NPO-mix met daaroverheen Origanum Red + Champions Mineralenmix. Tweemaal per week gaat daar nog Prestavit overheen + 2x per week Sedochol in het drinkwater.

Verder slenteren ze de gehele dag buiten en krijgen ze genoeg te eten. Alles op vrijwillige basis. De tijd van trainen is voor mij pas eind mei en dan duurt het nog 5 weken voordat hun eerste prijsvlucht start.

Eind deze maand worden alle jongen al wel met het kwastje voor pokken gevaccineerd. De kans is groot dat er adeno uitbreekt als reactie hierop. Je kan dit maar beter ruim voor het seizoen achter de rug hebben.

Her en der is er al one eye cold geconstateerd bij jonge duiven. Ik had daar vorig jaar rond deze tijd ook flink last van bij de jongen, maar liet het uitzieken. In het seizoen kregen ze het nogmaals, maar niet zo hevig meer.

Referenties Super Rossi

Zo ontving ik onlangs bericht dat een doffer van mij in Caïro een begenadigd kweker was op de one loft races. Ik herinner me dat hier in 2019 mensen uit Egypte waren voor jongen uit Super Rossi.

Dit was het laatste jaar dat hij bevruchtte en het enige wat ik nog had zitten waren twee enorme zomerjongen die ik eigenlijk niet durfde te laten zien, zo groot waren ze.

Toch wilden ze er één en ze namen de doffer mee. De duivin bleef hier en dat is een echte kip: groot en log, maar de doffer was nóg groter. Uit die duivin kweekte ik nog diverse 1e prijswinnaars en top 10 NPO duiven, waaronder Winning Daisy met 3x top 10 NPO.

Die doffer werd dus een sterkweker op de one loft races in het Midden-Oosten. Dus ja, bouw of grootte, de genen blijven dus bepalend voor de kweek. Binnen topsport heb je nu eenmaal ook verschillende type atleten.

Overigens hebben ze in China ook topresultaten behaald met nazaten van Super Rossi, evenals diverse nationale Asduiven en Olympiade duiven in Italië en Wales.