national-torres-NL22-2226358

20 april

Her en der hebben de eerste vluchten plaatsgevonden. Zelf heb ik ze nog niet weggehad. Op 20 april hebben wij de eerste prijsvlucht. De week ervoor is er één van 95 km, maar daar gaan ze alleen op mee als dat een klokvlucht is.

Zoals gezegd breng ik de oude duiven maximaal 2x naar 30 km, daarna gaan ze voor prijs de mand in. Het seizoen is lang genoeg en de mooiste vluchten vinden pas vanaf half mei plaats. Tegen die tijd zijn ze vast en zeker ingevlogen.

De jongen doen het goed en zijn hele dagen bezig op en rond het hok. Ze gaan zo nu en dan ook de lucht in en zijn dan eventjes weg.

Er wordt nog steeds bij gespeend. Enkele dagen later zitten die al bovenop het hok. Zij gaan zo snel de lucht in doordat de oudere exemplaren om de haverklap opschrikken.

Verder is het bij de jongen een kwestie van laten uitzieken en nergens naar kijken. Hoe vaker je in het hok komt, bij zowel oud als jong, hoe vaker je dingen opmerkt die uiteindelijk toch niet zoveel blijken voor te stellen.

National Torres

Boven deze blog een foto van National Torres, een broer van Torres Diamond. Het zijn beide kinderen van Blue Diamond. National Torres won de 2e NPO Châteauroux en deed dat 4 weken later nog eens dunnetjes over door de 1e in de sector te pakken van Issoudun + de 2e nationaal.