blue-flame-NL21-2127844

Goede kweek

Een goede voorbereiding resulteert vaak in een goede kweek. Het kweekseizoen hier verliep erg goed. Slechts vier eitjes waren onbevrucht en er werd niet één jong of ei kapot gevochten.

De tot nu toe gespeende jongen staan me allemaal goed aan. Twee stuks werden verwijderd, daaraan zag je de inteelt. Hier raken alle duiven elkaar, vaak met één generatie verspringing daarin.

De voordelen hiervan zijn vrij uniforme, gelijkwaardige duiven zonder overdreven grote of kleine exemplaren. Daarbij haal je hier de beste genen mee naar boven. Wanneer er ’s zomers een duif valt, dan hoef ik zelden lang te wachten. Ze zijn immers aan elkaar verwant.

Meerdere liefhebbers die hier duiven hebben gehaald waren verbaasd hoe zacht gepluimd ze zijn. Dit komt doordat mijn duiven dagelijks Origanum Red krijgen en over een goede basisgezondheid beschikken.

De jonge duiven gaan nu hele dagen naar buiten. De oudste nemen de laatst gespeende op sleeptouw. Onlangs sloeg de roofvogel er weer onder. Vijf van de laatst gespeende jongen ontbraken. Ik tel mijn duiven niet, maar zie het wel meteen als er een vreemde binnen zit of er een handvol ontbreekt.

Ze hebben er uiteindelijk 5 dagen over gedaan, maar elke ochtend zat er wel eentje op het hok te wachten om naar binnen te kunnen. Die jongen waren slechts enkele dagen buiten geweest, dus dom zijn ze niet.

Blue Flame

Boven deze blog een foto van Blue Flame, een licht inteelt product. De vader is een zoon van NPO-winnaar Millenniums Winner uit zoon Millennium koppel x dochter Super Rossi. De moeder is een kruising uit Murphy’s Law Willem de Bruijn x Olympic Millennium en die komt ook uit het Millennium koppel.

Blue Flame won op zowel de snelheid als de dagfond kop in de afdeling.