millennium-ava-NL20-2002167

Controle

Vandaag ben ik bij De Weerd op controle geweest met zes duiven en een mestmonster. Dit monster heb ik in de loop van 3 dagen verzameld en goed gemixt.

Ik heb ook meteen wat vitaminen (BelgaBion en Vitaboli) en medicatie (B.S. en Belga Tai) meegenomen voor Jan en mij. Mocht het nodig zijn, dan heb ik dat alvast staan. De oude voorraad heb ik weggegooid. Sommige producten zijn ongeopend over de datum gegaan.

Van de zes duiven had er ééntje lichte tricho. Ze werden op voorhand wel 7 dagen gekuurd met B.S., nadat de jongen waren gespeend. Andere jaren deed ik dit niet en wachtte ik eerst de controle af. Lichte tricho zegt natuurlijk niets. De meeste jaren deed ik hier niets tegen en werd er toch hard gespeeld.

De befaamde gele druppels geef ik niet. Lang geleden heb ik dat eens geprobeerd, ik zat tot mijn ellenbogen onder de gele vlekken. Deed je ze over het voer, dan moest je de duiven met handschoen aan voeren.

Het is eigenlijk hetzelfde als vroeger met de Brux neusdruppels (roze) en gouden neusdruppels. Dat was ook van dat spul waarbij je helemaal onder zat. Ook nu nog zijn er blauwe oogdruppels die enorm vlekken. Mooi als je erin gelooft, maar niet voor mij.

Boven de blog een foto van Millennium Ava. Dit is een dochter van Avatar x zus Super Daisy, ofwel zoon Millennium koppel x dochter Super Rossi.