Nieuwe kansen

Iedereen begint weer vol goede moed aan een nieuw seizoen. Zo hoort het natuurlijk ook, we hebben elkaar immers nodig.

Zo hoorde ik onlangs over de vele spelmogelijkheden- en gebieden in Friesland. Dit maakt het eenvoudiger om daar bij de nationale kampioenen te geraken, lijkt me.

Wanneer gaat het NPO eens inzien dat de punten van alle nationale kampioenschappen uit de afdelingen gehaald moeten worden? Zoals het nu gaat is het namelijk pure spelvervalsing.

Speel je bijvoorbeeld in een zwak rayon met veel overnachthokken, dan word je gemakkelijker kampioen. Zo zou het ook afgeknot moeten worden op bijvoorbeeld 5.000 duiven, anders zouden alle kampioenen in de grotere afdelingen zitten.

Kortom, er is nog genoeg werk als het gaat om eerlijk spel en gelijke kansen voor iedereen. Verliezen is niet erg, maar dan moet het systeem wel eerlijk zijn.

Kweek

De jongen vliegen al goed rond, zoals elk jaar speen ik gewoon bij. De latere rondes gaan dan ook eerder in de vleugels.

Hier gaan de beste 14 kweekkoppels binnen 14 dagen nog een keer leggen. Ook die gaan zoals het er nu uitziet gewoon nog mee. De overige kweekduiven werken hun nest af en gaan dan uiteen. De beste 14 koppels kweken tot eind juli en worden niet meer verlegd.

Vermist

Gisteren kwam er nog een jong aan van vorig jaar. Vermoedelijk een die hier als jong werd opgehaald, aangezien ik het eigendomsbewijs niet meer heb. Mocht iemand hem missen, het is de NL2023-2301795. Op vertoon van het eigendomsbewijs mag je hem komen ophalen.