Wederom regen

Na zoveel regen moeten we toch een heel mooi voorjaar krijgen, zou je denken. Vaak volgt na zo’n natte periode een mooie april en mei maand met warmere dagen en een oostenwind.

De oude duiven gaan momenteel niet los, want ze zitten te drijven. Aangezien er nog steeds op de duiven gejaagd wordt – gisteren weer een jong gepakt – blijven ze dus even vast.

Iemand wilde weten of ik ook piksteen gaf. Nee, dus. Als je met dit weer piksteen in het hok zet, dan zie je meteen hoeveel zout daarin zit. Er verschijnt al snel een vochtige plek omheen.

Vroeger gaf ik dat allemaal wel, bijvoorbeeld ook pikkoek. De duiven aten daar zoveel van dat de jongen gewoon klei poepten. Ik gaf ook allerlei veldmineralen. Inmiddels ben ik al jaren gemakkelijker en krijgen ze alleen nog uit de eigen mineralenemmer.

Duiven met jongen kan je alles opvoeren, van soepgroente tot wortelen en brood aan toe. Ze zullen alles opeten en aan de jongen voeren, maar of dat nu allemaal nodig is, betwijfel ik.

Natuurlijk baal ik ervan als er een jong wordt gegrepen, ook omdat het een schrikreactie oproept bij de andere. Ik kweek er echter genoeg, dus zulke tegenslagen vang ik wel op.

Wanneer we allemaal weer gaan opleren blijven er ook een hoop achter, dat is nu eenmaal niet anders, hoe vervelend het ook is.