Het voorjaar

De voorjaarsbeurs staat weer voor de deur, wat betekent dat we zo weer gaan starten. Iedereen kan daar weer inslaan voor het nieuwe seizoen, er wordt immers van alles aangeprezen. Het nadeel hiervan is dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik houd het zelf al jarenlang zo simpel mogelijk en voer zoals heel wat kampioenen maar één mengeling. Aan de omzetten van onze zoon te horen stappen er steeds meer liefhebbers over op diezelfde Championsmix en NPO-mix.

Ook John van Dongen uit Roosendaal stapte over en beleefde het allerbeste jaar uit zijn carrière, zo kon men lezen in De Duif. Ik vind het alleen maar mooi dat anderen ook slagen met de Embregts-Theunis mengelingen en bijproducten.

Zoals bekend zijn deze voor eigen gebruik ontwikkeld. Door toedoen van onze zoon, die de producten voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt, zijn er inmiddels heel wat tevreden gebruikers in binnen- en buitenland.

Geheimen heb ik niet, ook niet wat voer, bijproducten, medicatie of verzorging betreft. Dat hoeft ook niet, want in mijn ogen is de kwaliteit van een duif doorslaggevend. Als liefhebber ben je echter wel verantwoordelijk om die zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik heb zelf ook een eigen bedrijf gehad en ook daar was het een kwestie van opletten en je ogen de kost geven. De gemiddelde ondernemer is het gewend om wekelijks 70+ uur te werken en heeft zeker geen 9-tot-5-mentaliteit. Met de duiven is het niet anders. Het komt je niet aanwaaien, je zal er veel voor moeten doen én laten.