Vliegende wolf

Van januari tot april is het hier niet leuk duivenhouden. Inmiddels zijn enkele jongen en twee oude duiven ten prooi gevallen aan de kromsnavel, waarvan er steeds meer lijken te komen.

Dagen of weken de duiven vasthouden werkt niet. Zodra ze los zijn, is hij er als de kippen bij. Het is de natuur en we doen daar niets aan, maar leuk is anders. Echte topduiven belanden hier al snel op de kweek, mede hierom.

Na april nemen de aanvallen hier af en kan het seizoen met een enigszins gehavend team starten. Over twee maanden is het alweer zover en staan we weer in de lucht te turen en te dromen van alles wat wel of niet komen gaat.

Duiven verliezen aan de havik is één ding, maar vaak zit de schrik er bij de rest dan ook goed in. Zodoende verliezen we ook jongen die alle kanten uitschieten, omdat ze pas net buiten zijn. Bij de oude duiven is er weer een partner die alleen blijft met een kroost kleine jongen.

Kortom, ook hier niet altijd alles rozengeur en maneschijn, wat door sommige wel eens wordt gedacht.