De eerste huldigingen dit jaar

Het wordt weer druk. Eerst de Olympiade, vervolgens de Gouden Cracks en de Gouden Duif. We kunnen haast ieder weekend op pad als we dat willen. Zelf ben ik daar niet zo’n liefhebber van. Ik hou niet van al die aandacht. Sommige groeien 5 cm op een podium, ik lijk eerder 5 cm te krimpen.

Zo staan de prijzen van de FZN van vorig jaar nog in de kantine van John van Wanrooij, zij namen die voor mij mee. Ik moet me eigenlijk schamen dat ik ze nog niet heb opgehaald, maar dat gaat binnenkort zeker gebeuren.

Ik ga graag met duiven om, maar alles daaromheen is niet echt aan mij besteed. Dit neemt niet weg dat sommige huldigingen erg mooi zijn, zoals die van de Gouden Duif. Ik ga daar vaak wel even heen, maar heb mijn naam daar nog nooit horen vernoemen. Deels door de drukte, deels omdat mijn gehoor minder wordt. Vaak haal ik de gewonnen prijs in de loop van de avond zelf maar even af.

Verder is het rustig op het hok. Alles zit gekoppeld en de jongen gaan er volgende week af. Daarna kan alles opnieuw met jongen komen.

Op PIPA staan nog 14 jonge duiven. Sommige daarvan zijn echt prachtig, zoals de duivin uit Olympic Dragon. Dit is in mijn ogen de beste jaarling die ooit in Nederland gevlogen heeft: op drie plaatsen 1e nationaal Asduif, 2e Olympiade duif allround, 5e Olympiade bij de jaarlingen en 13e op de midfond.

Op de laatste categorieën stond ze ook in de top 3, maar ik durfde haar niet meer op de natour te spelen, omdat ze al 2e Olympiade allround was en ik haar niet wilde verliezen. Bas nam dit risico wel en raakte hem kwijt. Dit kan dus zomaar gebeuren en dan sta je met lege handen.

De duivinnen uit Blue Diamond (die hard op weg is het nieuwe kweekwonder te worden), de doffer uit Dragon Girl en die uit Avatar x Pure Gold zijn ook echt super om een heel hok mee op te bouwen.

Bij TopPigeons verschijnt deze week nog een bonnenverkoop van onze vereniging met daarbij ook een bon voor een koppel eitjes van mij. Ik schenk nergens een jong, want dan heeft men er maar één. Ik geef liever twee koppels eitjes, dan is de kans groot dat men er vier heeft voor hun investering.