Prijsuitreiking

Afgelopen weekend was in onze vereniging de jaarlijkse tentoonstelling en uitreiking van de behaalde prijzen. Daar hadden ze het goed begrepen: gewoon ‘s middags van 14.30u tot 17.30u. Het is niet meer van deze tijd om zoiets tot laat in de avond te organiseren. De gemiddelde liefhebber is immers de AOW-leeftijd gepasseerd.

Daarbij worden we helaas nog steeds geconfronteerd met inbraken. Wie eropuit is kan gemakkelijk vinden wanneer iemand een prijsuitreiking heeft. Zelf werd ik ook ooit opgeschrikt toen de camera’s om 20.00u melding gaven van ongewenst bezoek op het terrein. De beveiliging deed zijn werk, waardoor men snel het hazenpad koos, maar voor hetzelfde geld was het hok leeg.

Vandaar dat mijn duiven over meerdere locaties verdeeld zijn en niet allen thuis zitten. Verder ga ik nooit met mensen naar de hokken en pak ik geen duiven, voor wie dan ook. Dat is nu eenmaal de tegenwoordige tijd. Voor mij hebben de beste duiven geen waarde, ik verkoop ze namelijk toch niet, maar een ander denkt vaak wel dat ze iets waard zijn.

Binnenkort zal ik mijn verzorgingsschema hier nogmaals uiteenzetten. Niet omdat daar iets aan veranderd is, maar omdat ik daar nog steeds geregeld vragen over krijg. Blijkbaar is er dus behoefte aan herhaling.

De kweekduiven zijn inmiddels verlegd. Eén oude duivin werd niet meer gekoppeld, zij stond te ver open. Vermoedelijk problemen met de eierstokken. Tegenslagen blijf je houden, maar gelukkig ben ik niet afhankelijk van één enkele duif. Toch ga ik bewust steeds minder op aanvraag meerdere jongen uit topduiven kweken. Ik heb ze tenslotte voor mezelf.

Zelf met goede duiven kunnen vliegen is voor mij het allerbelangrijkst. Wel heb ik dit jaar uit mijn beste duiven 10 zomerjongduivinnen voor het kweekhok geselecteerd. Deze staan me meer dan 100% aan. Het vergt fysiek best wat van de kweekduivinnen, vandaar dat daar regelmatig wordt verjongd.