Veranderingen

2024 wordt een nieuw jaar met hier in Brabant 2000 een nieuw bestuur. Ik hoop dat er een frisse wind kan waaien nu dat we drie jongelingen aan de macht krijgen. Gelukkig ditmaal ook een voorzitter die zelf super met duiven speelt en dus meer in het belang van de wedstrijden kan denken.

Op eigen hok zal er weinig wijzigen. Waarom iets veranderen als het goed loopt? Het voer bestaat natuurlijk weer uit Championsmix en NPO-mix, een mengeling die zich al jarenlang bewijst. Niet alleen hier, maar ook op tal van andere hokken in binnen- en buitenland en op alle afstanden.

Met 10 soorten zakken sleuren, daar heb ik nooit in geloofd. Ik vroeg ooit aan een fabrikant met zo’n uitgebreid gamma welke van zijn mengelingen nu eigenlijk de beste was. Hij kon daar logischerwijs geen antwoord op geven, want dan konden zijn overige samenstellingen wel de prullenbak in.

Hier wordt ook niemand gesponsord door gratis pallets voer of andere producten weg te geven in de hoop iemands naam te kunnen gebruiken voor promotiedoeleinden. Ook ik betaal gewoon net als ieder ander mijn zoon voor het voer en de bijproducten.

Reclame gaat van mond tot mond of op deze website. Alles wat onder ‘Embregts-Theunis’ wordt aangeboden is ooit ontwikkeld voor mijn eigen gebruik. Onze zoon besloot het te gaan verdelen voor zijn studieproject en omdat andere liefhebbers aangaven de producten ook eens te willen proberen.

Zo las ik ergens dat er voerfabrikanten zijn die een glans- of waxbehandeling toepassen op hun voer om het te laten blinken en zodoende ‘fris en gezond’ over te laten komen. Hier gebeurt dat dus niet. Gewoon een eerlijk en natuurlijk product, zoals het hoort. Bovendien denk ik dat zulke behandelingen de kiemkracht belemmert.

Aan de bijproducten verander ik ook niets, want ook die hebben hun meerwaarde meermaals bewezen.

Mij rest dus alleen de duiven goed te verzorgen en ze gezond te houden op een zo gemakkelijk mogelijke manier. Het komt immers 365 dagen per jaar terug.

Alles draait om goede duiven en hun bouw boeit me niet. In mijn ogen moet het met het koppie gebeuren, een aangeboren intelligentie en een groot doorzettingsvermogen. Daarbij moeten duiven over supergenen beschikken om te kunnen winnen in groot verband, maar zelfs dan kweek je nog heel veel duiven die het simpelweg niet aankunnen.