Het nieuwe seizoen

De vliegduiven ruien nog stevig. Ik merk dat ze nu wat meer roodsteen eten, daarom geef ik ze wat extra uit de mineralenemmer. Hier zit voldoende roodsteen in.

Alles blijft bij het oude wat het inkorven van de dag- en midfond betreft. Begrijpen doe ik dat niet, want de meerderheid was toch voor om alles op één dag in te korven?

Enkele afdelingen waren wegens vervoersproblemen tegen, maar bij een democratisch besluit is het normaal gesproken ‘meeste stemmen gelden’, toch? In de duivensport blijkbaar niet.

Hier zijn nogal wat kleinere verenigingen die naar een nationaal inkorfcentrum moeten om hun dagfond duiven in te manden, wanneer er te weinig zijn om op te halen. Die verenigingen doen vervolgens niet aan de dagfond mee en zo ontstaan er steeds kleinere concoursen.

Zou men alles op één dag ophalen – dag- én midfond – dan doen er ook binnen die verenigingen meer mensen aan de dagfond mee. Nu moet men vaak 15+ km rijden om bij een NIC in te manden en dat doet men niet vanwege de leeftijd. Het zou ook minder belastend zijn voor de inmanders, die nu dus vijf extra avonden moeten opdraven.

Men zou ook de nalijn per direct moeten afschaffen. Minder vluchten voor de inkorvers en men beschermt zo het jonge duivenspel. Haast iedereen speelt totaal weduwschap, dus de duivinnen worden toch wel getest.

Daarnaast zou men voor elke afdeling taartvluchten moeten organiseren. Het inkorven kan bij de NIC centra, zodat de overnachtspelers hun jonge duiven plus ieder ander die dat wil hun late jongen ervaring op kunnen laten doen.

Wij zitten nu dus zonder bestuur in Brabant 2000. Het valt mij toch allemaal wat tegen. Ze maken enkele missers en halen daarmee problemen van allerlei instanties op de hals. Nu verlaat men collectief het schip en is iedereen schuldig, behalve zijzelf. Elk bestuur krijgt kritiek in welke tak van sport of bedrijf dan ook, daar moet je mee om kunnen gaan.

Waarom ik niet in het bestuur stap, vraagt men dan. Dat heeft geen zin. Dan moet men binnen enkele dagen alweer een nieuwe bestuursverkiezing organiseren.

Ik werd ooit uitgenodigd om in de vliegcommissie te gaan. Ik speel graag met duiven, dus deelde ik daar mijn visie over hoe een mooie vliegprogramma er in mijn ogen uitziet. De dag erna kreeg ik een mail dat men bij nader inzien commissieleden genoeg had. Toen heb ik me voorgenomen nooit meer aan zoiets mee te doen.