Lichting 2023

Dit jaar was super bij de oude en de jonge duiven, hoewel ik er aan de start van 2023 niet zoveel vertrouwen in had. Tussen de jonge duivenlichting van 2022 zaten in mijn ogen maar zes echt goede, daarom dacht ik dat de tweejarigen het goed moesten gaan maken.

Mijn vermoeden was juist, die zes waren superieur als jaarling en enkele waarvan ik niets verwachtte, ontpopten zich gelukkig alsnog als goede jaarling.

Bij de jonge duivenlichting van dit jaar zaten 18 top 10 winnaars in de afdeling. Bij de vliegploeg voor 2024 zitten nog 18 overjarige duiven en 46 jonge duiven van 2023. Hiervan wonnen er 42 minstens 1x per honderdtal, de overige 4 houd ik op gevoel door.

Hier draait alles om kop spelen in de afdeling, vandaar dat de duiven op het kweekhok en het vlieghok hierop worden geselecteerd. Het vlieghok lijkt in de breedte erg sterk, maar zoals altijd blijft het afwachten.

Bij de kwekers zijn er 24 kweekdoffers en 34 kweekduivinnen. Er zijn twee zomerjong doffers naar de kweek gegaan en er komen nog twee aangekochte zomerjongen bij van mijn Chinese vriend die een jaartje worden getest.

Hiermee zal het moeten gebeuren voor 2024. De koppeldatum is nog niet bekend. De voorbereidingen zijn weliswaar gedaan om eind deze maand te koppelen, maar ik heb momenteel dermate veel last van mijn rug dat ik dit misschien moet uitstellen.