De wind bepaalt?

Een goede vriend vertelde me gisteren dat de trek meer naar het westen ligt. Rayon 1 zou dan de vroegste duiven moeten pakken, sommige liggen immers 20 km westelijker dan mij.

Ik geloof hier dus niet in. Ik denk dat de trek vaak door de windrichting wordt bepaald en dat een goede duif die in orde is zich niet zo ver laat afdrukken.

In het oude duivenseizoen hadden we regelmatig een oost-noordoostenwind. Toen het jonge duivenseizoen begon, stond er altijd een west-zuidwestenwind, alsook op de laatste dagfondvluchten. Ondanks dat vielen de oude en jonge duiven hier gewoon vroeg.

Dit jaar was er een jonge duivenvlucht waarop duiven van onze vereniging en een van rayon 4 waren ontsnapt. Deze vlucht zou niet tellen en onze vereniging heeft hem dan ook niet ingestuurd op Compuclub. Andere verenigingen wel en die gebruiken hem nu schijnbaar als aftrekvlucht.

Dus ja, wat moet ik van die kampioenschappen zeggen. Ik ben graag kampioen, maar alleen op een eerlijke manier en anders liever niet. Daarbij begon ik op alle jonge duivenvluchten in de top 4 van de afdeling. Op mijn slechtste vlucht begon ik met de 16e prijs. Wie het beter deed mag het zeggen, alles is namelijk terug te vinden op Compuclub.

Op GPS staat nog een geschonken duivin van mij en meerdere liefhebbers voor de stichting Thuredrith. Je steunt hier dus een goed doel mee. Wees er wel snel bij, want de veiling loopt spoedig af.