NL21-2111041-pure-gold

Zuinig

Ik heb de laatste 30 jaar altijd mijn beste jonge duiven naar de kweek gebracht. Natuurlijk zitten die het jaar erop niet in de vliegploeg en is dat een aderlating, maar dat neem ik voor lief.

Blue Diamond (Grand Prix winnaar bij de jonge duiven in 2021) ging bijvoorbeeld direct naar de kweek. Inmiddels is zij moeder van zes verschillende top 10 winnaars, waaronder:

  • National Torres, die dit jaar de 1e prijs in de sector won en de 2e nationaal. Ook hij zal ondanks zijn jeugdige leeftijd naar de kweek gaan.
  • Olympic Dragon, ik denk de beste jaarling die sinds tijden in Nederland gevlogen heeft.

 

Pure Gold was ook een topjong van 2021 en werd 1e nationaal Asduif WHZB. Vijf kinderen van haar (met verschillende doffers) wonnen inmiddels top 10 NPO. Bij Jan in Friesland won een kleinkind dit jaar ook top 10 NPO.

Vandaar dat ik altijd superzuinig ben geweest met mijn beste duiven, zoals Dragon Girl, Avatar en Olympic Millennium. Stuk voor stuk duiven met topprestaties en een geweldige nakweek. Natuurlijk is er voor zulke duiven ook veel belangstelling, maar die zijn niet te koop.