De toekomst

Het seizoen zit erop en was succesvol hier met 4x de 1e prijs in afdeling Brabant 2000 en 48x top 10 (NPO/afdeling).

Als je de nationale kampioenschappen bekijkt, kan je wel raden wat ik daarvan vind. Een zwakke afdeling??? Bestudeer dan de nationale uitslagen van Issoudun en Châteauroux dit jaar nog maar eens. Brabant 2000 en Zuid-Holland zijn ruim vertegenwoordigd in de top 15.

Men moet gewoon de punten uit de afdelingen halen, dan zie je wie er daadwerkelijk het beste speelt in Nederland. Nu is het een vertekend beeld. Iemand in een zwak samenspel wordt vaak kampioen en de lossingsverschillen in het nationale vliegprogramma helpen daar zeker niet aan mee.

Maar goed, dat lijkt nu eenmaal het doel van dit bestuur te zijn: iedereen kampioen maken, desnoods van de straat waarin men woont. Men probeert vernieuwend te zijn, of dat nu leden kost of niet.

Ik vind toch dat een bestuur van welke vereniging dan ook naar de leden moet luisteren, daar zit men immers voor. We leven hier in een democratisch land. Vaak wil men macht uitstralen door dingen door te drukken of anders af te stappen en dat is nou net geen juiste manier van leidinggeven. Ook denk ik dat je als bestuurder tegen kritiek moet kunnen of open moet staan voor een dialoog, anders zit je niet op de juiste stoel.

Op eigen hok ben ik weer bezig met de voorbereidingen richting 2024. De duiven zitten aan de paratyfuskuur en de hokken worden leeggemaakt (alle bodembedekking eruit). De kwekers gaan over drie weken weer op hun hokken, dan kunnen ze alvast aan een bak wennen.

Ook dit jaar gaan er weer nieuwe duiven naar het kweekhok. Enkele oude rakkers en duiven die niet genoeg bruikbare jongen hebben gegeven, vertrekken.

De vliegploeg is nog niet op tal, de eindselectie vindt na de rui plaats. Ik wil enkele jaarlingen toch nog eens zien als ze door de rui zijn.

Zo zijn er nog enkele laatjes aangeschaft van drie liefhebbers, allen uit NPO of nationale winnaars. Deze worden ergens in een hok gezet en mogen een jaartje uitgroeien tot er in 2025 van gekweekt zal worden. Mocht er tussen deze 6 laatjes één zitten waarmee ik vooruit kan, dan ben ik al blij.

Je moet nu eenmaal vooruitkijken in het leven en die laatjes gaan vaak niet tegen de hoofdprijs. Uit laatjes kweken valt het eerste jaar altijd tegen, vandaar dat je daar geduld mee moet hebben.