Hoe lang nog?

Ik ben blij dat vliegseizoen 2023 achter de rug is.

Ik zou niet meer over het vliegprogramma schrijven en ben dat ook niet van plan, maar één ding moet me nog wel van het hart.

Het programma dat er ligt voor volgend jaar gaat ons de duivensport kosten. Ik heb het vaker aangehaald, men wil van het jonge duivenprogramma een overnachtprogramma maken. Inspelen tot 350 km en klaar.

Willen we over 3 jaar nog leden hebben, dan moet men uit een ander vaatje gaan tappen. Je kunt niet door blijven gaan met alles maar inkorten. Als we voortaan elk jaar de jonge duiven en de natour gelijktijdig vanaf dezelfde losplaats gaan lossen, dan stoppen heel veel leden ermee, waaronder ikzelf.

Men wil in 2027 de afdelingen gaan samenvoegen, maar ik vrees dat het voor die tijd al gedaan is. Slechts een handjevol mensen kan dat zichzelf aanrekenen, maar dan is er natuurlijk geen ommekeer meer mogelijk. Leden die afhaken, herstarten nu eenmaal niet snel.